Nytt ventilationssystem i C2

Utbytet av det allmänna ventilationssystemet, inklusive processventilationen, pågår i C2-huset.

20210428_2051.jpg

Under höst och vinter har vi huvudsakligen ägnat oss åt förberedelser för att få i gång den tillfälliga driften under byggtiden av det nya ventilationssystemet i hus C2. Vi har också installerat separata ventilationsaggregat för känsliga verksamheter.

Att genomföra så omfattande utbyten medan verksamheten pågår fullt ut är utmanande. Genom kontinuerlig dialog med alla inblandade har vi hanterat eventuella störningar. 

Under april är vi klara med den första fasen och den temporära ventilationen är i drift i huset. Det möjliggör demontering av de gamla fläktarna och ventilationssystemen för att påbörja byggandet av det nya ventilationssystemet. Det mesta arbetet sker i teknikrummen (plan 2, 3 och 9) samt på taket. Det kommer även utföras arbeten inne på våningsplanen ovanför undertaket samt runt schakten under det kommande året.

Om ett år planeras driftsättning av det nya ventilationssystemet. När alla funktioner är säkerställda kommer ventilationen att återgå till normal drift, vilket beräknas ske våren 2025.

Publicerad: 25 mars 2024