Vi ronderar för din trygghet

På Huddinge sjukhusområde genomförs ronderingar för att trygga utomhusmiljön under den mörka perioden på året.

Anna_trygghetsrond_750px.jpg

Bildtext. På Huddinge sjukhusområde genomförs ronderingar för att trygga utomhusmiljön under den mörka perioden på året. 

För oss är det viktigt att utomhusmiljön runt våra sjukhus upplevs som trygg! Därför genomför vi varje år så kallade trygghetsronderingar på våra sjukhusområden. Syftet med ronderingen är att identifiera platser där det finns möjligheter att förbättra och öka trygghetskänslan. Till trygghetsronden var även grannar, hyresgäster och specialister inbjudna.

Under november har vi ronderat Huddinge sjukhusområde och hittat flera förbättringsområden.

– Vi tittar bland annat på om buskage behöver klippas ner, att markeringar är tydliga och om det finns mörka platser på området. I Blåvingens parkeringsgarage behöver vi exempelvis förbättra säkerheten för gående och bilister genom att förstärka markeringar, säger Emelie Korshavn, fastighetsförvaltare och ansvarig för ronderingen på Locum.

Femton representanter från Locum, Stockholm Markservice, Karolinska, SLSO, Karolinska Institutet och från grannhuset Akademiska hus samlades för att rondera tillsammans.

– Det här är en värdefull möjlighet att tillsammans identifiera förbättringsområden. I år inkluderade vi även ett barnperspektiv, vilket uppskattades av alla, avslutar Emelie.

Finns det något ställe på sjukhusområdet som du upplever som otrygg? Felanmäl gärna detta till vår Kundtjänst så har vi möjlighet att åtgärda detta. Du som vistas på sjukhusområdet ska känna dig trygg att vara där – oavsett tid på dygnet.

Publicerad: 28 november 2023