Ny vuxenakutmottagning i byggnad K2-K4

En ny modern vuxenakutmottagning ska uppföras vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Under våren 2022 startade förberedande arbete inför den nya mottagningen som flyttar in i byggnad K2-K4.

Vuxenakutmottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge är öppen dygnet runt, året runt. Den befintliga akutmottagningen har varit i drift i cirka 40 år och nu planeras en ny modern akutmottagning.

Ny vuxen, barn - och närakut

Förutom en ny vuxenakutmottagning så omfattar projektet ombyggnation av nya lokaler för när- och barnakut. Först ut att byggas om är vuxenakutmottagningen.

Den nya vuxenakutmottagningen byggs för att möta dagens och framtidens vårduppdrag och en ökad befolkningsmängd. Lokalen utökas och moderniseras i syfte att uppnå ökad patientsäkerhet, arbetsmiljö och tillgänglighet. Den nya placeringen av vuxenakutmottagningen möjliggör även bättre flöden och logistik till behandlingsbyggnaden O-huset.

Ny ambulanshall

I anslutning till den nya vuxenakutmottagningen byggs även en ny ambulanshall. Den befintliga ambulanshallen bevaras och kommer att användas för både vuxen- och barnakut.

Den nya vuxenakutmottagningen placeras i byggnad K2-K4, avdelningar K46-48 och K44 på plan 4. Den nya ambulanshallen placeras på innergården mellan byggnad K2-K4 och barn- och närakutmottagningarna placeras i byggnad C1.

Övergripande tidplan

Bildtext. Ny placering av akutmottagningar på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Klicka på bilden för att se den större.

Skiss_mottagningar.JPG

Om projektet

Start
Planerat slutdatum
2023-12-31
Projektledare
Ester Laaksonen Projektområde universitetssjukhus
Fastighetsförvaltare
Anna Thorslund Förvaltningsområde Huddinge