En man i gul varselväst som håller fram sitt kort mot en kortläsare.
En man i gul varselväst som håller fram sitt kort mot en kortläsare.

Motverkande av korruption

Locums arbete präglas av hög affärsmässig etik och vi arbetar för att förebygga alla former av oegentligheter och korruption, inklusive givande och tagande av muta.

Vårt mål är att samtliga medarbetare ska känna till och efterleva våra regler avseende representation och motverkande av korruption, som även innefattar regler om jäv och bisyssla. Vi har en visselblåsarfunktion som möjliggör för såväl medarbetare som kunder och leverantörer att anmäla misstanke om allvarliga oegentligheter. Locums medarbetare informeras också om Region Stockholms visselblåsartjänst. 

Höga krav på leverantörer

För att minska risken för korruption, kvalitetssäkrar vi att de produkter och tjänster som levereras uppfyller de krav som kunder och bolaget ställer. Det görs kontroller och uppföljningar av såväl leverantör som leverans. Vidare genomför vi kontroller av ID06 löpande. 

Vd skickar två gånger per år ut information till våra leverantörer och samarbetspartners med en påminnelse om Locums arbete för att motverka korruption och vilka regler Locum har att förhålla sig till.

Tydligt internt arbetssätt  

Locums medarbetare är skyldiga att anmäla bisysslor, vilket följs upp årligen vid medarbetarsamtal och genom stickprovskontroller. Vi ska även genomgå en obligatorisk e-utbildning i regler om motverkande av korruption.

Antikorruption är ett ämne som diskuteras en gång per år som en del av det systematiska arbetsmiljöarbetet på Locums kontinuerliga arbetsplatsträffar. För att minska risken för oegentligheter har Locum kvar regeln att alla beslut och avtal överstigande ett fastställt värde fattas av två i förening.