David Edström

Träffa David Edström som under sommaren 2022 sommarjobbade på Locum. David har ett sabbatsår efter gymnasiet och tog chansen att få en inblick i hur det kan vara att arbeta med livsviktiga fastigheter.

David_Edström_350x400.jpg David som avslutat gymnasiet sommarjobbade vid projektet ny vårdbyggnad vid Danderyds sjukhus under sommaren 2022.

 

Vad visste du om Locum innan du började?

Jag visste egentligen inte så mycket mer än att Locum förvaltade och bedrev vissa projekt med vårdfastigheter åt Region Stockholm. Vad jag inte alls hade koll på var omfattningen av det hela, projekten som Locum bedriver är både många och större än vad man tänker sig!

Berätta vad du har fått göra på Locum

Jag har framför allt arbetat som assistent åt projektledningen för den nya vårdbyggnaden som byggs vid Danderyds sjukhus. Men jag har verkligen fått testa på att göra allt i stort sett, från att hjälpa projekteringen med att granska 3D-modeller till att faktiskt vara ute på bygget och ta rygg på snickare.

Vad har förvånat dig under tiden på Locum?

Det som förvånade mig mest var faktiskt hur effektivt och strukturerat projektkontoret är drivet. Något jag tror inte är en självklarhet i byggbranschen. 

Vad var det bästa med sommarjobbet på Locum?

Det är två saker som framför allt kommer till minnet när jag tänker på vad som har varit bäst. Det första är variationen i arbetet, ingen dag var den andra lik och jag fick en inblick i de flesta delarna av ett byggprojekt. Sedan har mina kolleger varit fantastiska på att både ta emot mig och hjälpa mig att komma in i arbetet.

Vilka är dina framtidsplaner?

Jag är just nu är under mitt sabbatsår innan jag ska pluggar vidare så är tanken att få erfarenheter från lite olika branscher och sedan utifrån det ta ett beslut gällande vad jag vill studera.