Alexander Wickham

Möt Alexander Wickham som precis studerat klart till fastighetsförvaltare på John Ericsson institutet.

Alexander2-350x400px.png

Alexander har gjort LIA-praktik på Locum i två omgångar, både på Huddinge och Danderyds sjukhusområde. Sommaren 2021 sommarjobbade han även på Danderyds sjukhus.

I grunden är han snickare som bestämde sig för att byta bana och kom via en bekant i kontakt med utbildningen till fastighetsförvaltare.

 

Hur kom du i kontakt med Locum från början? Vad visste du om Locum innan du började?

När det var dags för LIA började jag ringa runt till potentiella arbetsgivare och kom i kontakt med före detta förvaltningsområdeschefen på Huddinge sjukhus. Vi fick bra kontakt och jag påbörjade min praktik under hösten 2020. Hade inte stenkoll på Locum innan men fick veta och tog reda på mer i och med att jag skulle ansöka.

Berätta vad du har fått göra på Locum.

Under hösten 2020 hade jag praktik på Huddinge och under våren på Danderyd. Jag fortsatte sedan på Danderyd som sommarjobbare. Har gjort mycket varierande saker men har jobbat en hel del med felanmälningar, problemlösning av olika slag, mycket kundkontakt och så har jag fått följa med på mycket som förvaltarna men även projektledarna och controllers gjort dagligdags. Jag har varit tydlig med att jag vill följa med på saker för att lära mig.

Vad har förvånat dig under tiden på Locum?

Hur avancerad projektprocessen är på Locum och det är ju mycket viktigt att det ska vara rätt med offentliga medel. Väldigt komplicerad och gedigen process. Mycket tar längre tid än man kan tro men det blir också väldigt bra i slutändan.  Det är en väldigt spännande typ av förvaltning i och med sjukvård och akutsjukvård.

Vad var det bästa med din praktik och sommarjobbet på Locum?

Kollegorna har varit väldigt bra. Har såklart varit en intressant tid att göra praktik på i och med pandemin och de speciallösningar Locum arbetat med.

Vad tar du med dig från din tid på Locum?

Allt egentligen. Alla erfarenheter av att se hur alla arbetar och umgänget med alla olika personer. Varit roligt att följa med och se hur arbetet går till. Lyssna och lära sig och sen haft möjlighet att ställa följdfrågor.

Vad är dina framtidsplaner?

Söker jobb som förvaltare nu när jag tagit min examen. Tycker det är spännande med det tekniska.