Ivan Hernandez

Möt Ivan Hernandez som gjort sin LIA-praktik hos oss.

Ivan_Hernandez-350x400.jpg

Ivan har läst till byggnadsingenjör på Nackademin och under hösten gjorde han sin LIA-praktik hos oss på Huddinge sjukhusområde. 

Där fick han delta i projektkontorets alla dagliga aktiviteter; från projektledningsmöten till byggmöten. Han fick även driva ett eget mindre projekt med planering, produktion, ekonomistyrning, fakturering och avslut.

 

Berätta lite om din bakgrund, vad har du gjort tidigare?

Jag är utbildad ingenjör i mitt hemland och efter avslutade studier flyttade jag till London där jag bodde 4 år och pluggade business management. Efter London hamnade jag i Sverige och här har jag arbetat med både rivningsarbete och som plåtslagare. Jag har också arbetat hos Bring med lagerarbete och logistik.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Locum?

Det var ren tur kan jag säga! Jag skickade ut några förfrågningar till en del företag inom infrastruktur och därefter fick jag genom en skolkamrat kontakt med Magnus Nordberg, som är projektområdeschef på Locum. Vi pratade i telefon och han berättade för mig om Anders Lind som arbetar som projektledare på Huddinge sjukhusområde. Han har tidigare pluggat på Nackademin precis som jag och kom att bli min handledare under praktiken.

Berätta vad du har fått göra på Locum

Min roll har varit som biträdande projektledare. Tillsammans med Anders har jag tagit fram en planering som vi löpande stämt av och parallellt har jag bistått kollegor i olika uppgifter.

Under min praktik har jag fått delta i projektkontorets alla dagliga aktiviteter, så som projektledningsmöten och byggmöten. Jag har även fått driva ett eget mindre projekt med planering, produktion, ekonomistyrning, fakturering och avslut.

Jag tycker att jag har fått en bra uppfattning om både projektledning, planering och samordning.

Vad var det bästa med din praktik?

Allt! Jag gillar att jag fick möjligheten att ta del av flera olika projekt, allt från ombyggnation av taklanterniner (inklusive samordning av helikopterlyft), till cykelparkeringsbygglov och belysning vid gamla helikopterplattan.

Vad tar du med dig från din tid på Locum?

Jag har mött otroligt kompetent personal som arbetar efter tydliga strukturer. Jag är verkligen imponerad av de inarbetade arbetsmetoderna här! Mina kollegor har visat ett stort engagemang och har alltid tagit sig tid för mina frågor och bidragit till min kompetensutveckling. Det har jag uppskattat jättemycket! Det har varit en enormt lärorik tid som jag kommer att ta med mig ut i arbetslivet.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Just nu arbetar jag som tjänsteman hos Bring och deltid som klättringsinstruktör. Jag vill gärna få mer erfarenhet som byggingenjör på produktionssidan och utveckla mina kunskaper, så att jag en dag kan jag komma tillbaka till Locumfamiljen som anställd.