Agnes Linder och Wajiha Taha

Träffa Agnes Linder och Wajiha Taha som under sommaren 2023 sommarjobbade på Locums kommunikationsenhet.

Agnes och Wahija.png Agnes och Wajiha har precis avslutat sitt första år på gymnasiet och har under två veckor sommarjobbat på Locums kommunikationsenhet. 

 

Berätta lite om er bakgrund!

Jag har precis gått ut första året på ekonomiprogrammet och ska börja tvåan till hösten. Förra sommaren jobbade jag på en korvfabrik, men under året har jag också jobbat extra som barnvakt, berättar Agnes. 

Jag studerar naturvetenskap och har precis avslutat mitt första år på gymnasiet. Det här är faktiskt inte mitt första jobb. Jag har gjort ett sommarjobb förra sommaren med Stockholm stad för att städa parker och utomhus. Men detta är mitt första "kontorsjobb", berättar Wajiha. 

Vad har ni fått göra här på Locum? 

På Locum har vi skannat bilder till bildarkivet, vi har åkt på studiebesök till Södersjukhuset för att se hur sjukhusbyggnaden fungerar, gjort lite research, hjälpt till vid en filminspelning, fotat och mycket mer, berättar Wajiha. 

Har ni lärt er något nytt? 

Jag har fått lära mig massa nytt under de två veckorna som jag har jobbat här. Jag lärt mig om Locum och vad det är de arbetar med. Innan jag kom hit visste jag ingenting om företaget, men nu har jag fått en större inblick i vad det är Locum gör och främst vad kommunikationsavdelningen jobbar med, berättar Agnes. 

Vad har varit roligast? 

Det jag tycker har varit roligast är att jag har fått testa på något som jag inte gjort tidigare. Nu har jag fått en inblick i hur det är att jobba som kommunikatör och det är en erfarenhet som jag kommer att ta med mig, berättar Agnes. 

Vad gör ni om fem år? 

 Jag är inte helt säker på vad jag vill bli om fem år men jag är ganska sugen på att studera medicin. Om inte det kanske jag vill bli en forskare med anknytning till det medicinska området, avslutar Wajiha. 

Om fem år så kommer jag troligtvis plugga, men vad vet jag inte än. Jag hoppas på att hinna resa en del också, avslutar Agnes.