Astrid Forsell

Träffa Astrid Forsell som arbetat på Locum under sommaren 2023.

AstridF_vald.JPG

Astrid som pluggar till civilingenjör tog under sommaren chansen att sommarjobba på Locum under några veckor. Bland annat med laserskanning och kontraktsuppföljning i ett byggprojekt. Sommarjobbet gav många nya insikter visade det sig och en uppskattad inblick i en tidigare okänd bransch.

 

Berätta lite om din bakgrund! 

Jag heter Astrid och är 24 år. Jag pluggar till civilingenjör i industriell ekonomi på Linköpings universitet och börjar mitt femte år nu till hösten.

Hur kom det sig att du hamnade på Locum i sommar?

Jag tycker att det är häftigt med stora logistikprojekt och det är roligt att lära sig nya saker. Att få möjlighet att jobba i en bransch som jag inte tidigare har så mycket kunskap om tyckte jag lät jätteroligt. Jag hade ett samtal med HR där jag fick möjlighet att berätta mer om mig själv och vad jag är intresserad av, och HR berättade mer om Locum och specifikt om projektet ny vårdbyggnad vid Danderyds sjukhus, byggnad 61, som sedan blev det projekt jag började jobba i. Det lät väldigt givande och kul att få möjlighet att se byggbranschen inifrån.

Vad har du fått göra på Locum?

Jag har fått göra och se många olika saker. Jag har både varit ute på bygget och suttit på kontoret. Ute på bygget har jag framförallt laserskannat, vilket är en metod för att kontinuerligt verifiera det arbete som utförs. På kontoret har jag till stor del arbetat med kontraktsuppföljning mot delentreprenörerna i projektet. 

Kan du ge några exempel på kunskap och erfarenheter du fått med dig?

Man lär sig alltid en massa av att jobba på ett nytt jobb och framförallt när det är inom en ny bransch. Jag har lärt mig otroligt mycket om byggbranschen, både i generella drag och hur man arbetar i projektet byggnad 61. Jag har lärt mig om de olika rollerna i projektet, vem som gör vad, vem som bär ansvar för vad, vad som händer när något inte går som planerat etc. Jag har också kommit underfund med att byggbranschen absolut är något som jag kan se mig själv jobba inom i framtiden.

Är det någonting som varit oväntat eller särskilt intressant?

Jag är väldigt positivt överraskad över hur mycket jag har lärt mig i sommar. Eftersom jag inte har en bakgrund inom bygg har det funnits otroligt mycket att lära sig och jag har verkligen passat på att ställa en massa frågor till mina kollegor. Det har varit kul att ha ett sommarjobb där jag fått lära mig så mycket och där mina kollegor har tagit emot mig väl och velat berätta och förklara saker för mig. Jag har lärt mig mycket om både byggbranschen och om hur stora projekt kan fungera och se ut.

Vad tror du att du gör om fem år?

Jag hade velat starta och driva något eget, kanske komma på en smart lösning som förenklar vardagen för många. Jag tycker att energi- och hållbarhetsfrågor är väldigt intressanta och skulle därför gärna starta något som har positiv inverkan på klimat och miljö. Jag hoppas oavsett att jag jobbar med något givande tillsammans med roliga kollegor och att jag kanske har haft möjligheten att jobba utomlands. Förhoppningsvis har jag hunnit få se mer av byggbranschen!