Mojtaba Ebad

Möt Mojtaba Ebad som gjorde sin LIA-praktik hos oss.

Mojtaba Ebad

Mojtaba läser till VVS-ingenjör på Stockholms Tekniska Institut (STI) och gjorde sin LIA-praktik hos oss under våren 2024. 

 

Tidigare har du arbetat som väktare och skyddsvakt, vad fick dig att byta karriär?

– Jag har jobbat nästan 15 år som väktare och kände att jag var sugen på något nytt. En vän till mig arbetar som VVS-ingenjör och inspirerade mig till att söka den här utbildningen. VVS-branschen känns väldigt bred och frågorna intresserar mig. Några av mina klasskamrater är rörmokare i grunden, för dem har det nog varit enklare att komma in i utbildningen än för mig som arbetat med helt andra frågor. Men jag känner definitivt att jag har valt rätt väg!

Utbildningen till VSS-ingenjör är två-årig och inkluderar två praktikperioder. Arbetsmiljö, hållbara materialval, projektering, konstruktion och programvaruutveckling är viktiga delar inom utbildningen liksom projektledning och projektplanering. Detta är Mojtabas första praktikperiod.

Hur kommer det sig att du sökte dig till oss på Locum?

Jag känner igenom Locum som företag sedan min tid som väktare, men att jag hamnade här just nu beror på att min kursledare visste att Locum gärna tar emot praktikanter och tipsade mig om att söka. Jag är jättenöjd att jag hamnade här på Locums teknikenhet, det har verkligen varit en jätteintressant praktik och Locum är en bra arbetsgivare.

Berätta mer hur din tid som praktikant hos oss har sett ut.

Det är verkligen värdefullt att få komma ut och praktisera på en arbetsplats. Nu förstår jag bättre det som jag har läst i skolan och jag har fått använda mycket av mina kunskaper i praktiken. Teknikenheten har varit väldigt professionella och hjälpsamma och jag har fått uppleva väldigt mycket, allt ifrån möten med Program för teknisk standard (PTS) till arbeten med OVK och mätning av ventilationssystem och värmesystem. Dessutom har jag fått göra platsbesök på både Danderyds sjukhus, Huddinge sjukhusområde och Helix Rättspsykiatri och det har varit väldigt spännande och givande. Tiden har verkligen gått jättefort!

Är det något som överraskat dig under din praktiktid?

Kanske att VVS är ett väldigt brett ämne och att det kommer nya regler att förhålla sig till hela tiden. Därför är det viktigt att alltid hålla sig uppdaterad.

Vad gör du om 10 år?

Då tror jag att jag arbetar som konsult eller projektledare inom VVS-branschen.