Vi ronderar för din trygghet

Den första december gjorde vi en trygghetsrondering på Maria sjukhus och Grimman-området. Vi gör det för att anställda, patienter, besökare och andra som rör sig på sjukhusområdet ska känna sig trygga.

Vi på Locum gör tillsammans med vårdens representanter och driften en trygghetsrondering under den mörka årstiden för att upptäcka eventuella åtgärder för att skapa en säkrare och tryggare utemiljö runt sjukhusområdet. Det kan handla om att skapa en bättre utomhusbelysning eller förtydliga skyltning gällande rökning och parkering.

Trygghetsronderingar är ett bra tillfälle att få in synpunkter från våra hyresgäster eftersom de vistas på sjukhusområdet vid olika tidpunkter på dygnet. Det är dessutom lättare för dem om de får peka och visa på plats än att de ska försöka berätta och vi ska förstå via telefon eller mejl. Jag upplever att verksamheten är mycket positiva till att göra det här ihop, säger Linnéa Eckerbom, biträdande fastighetsförvaltare för Maria sjukhus och Grimman.

trygghetsrondering_800x600px_maria_grimman_221201.jpg

Bildtext: Biträdande fastighetsförvaltare Linnéa och teknikförvaltare Leif under trygghetsronderingen.

Ett samarbete med vårdens verksamheter

Trygghetsronderingen är ett samarbete med våra verksamheter som har större kännedom kring patienters behov. Och behoven skiljer sig från sjukhus till sjukhus på grund av verksamheternas olika inriktningar. På Maria sjukhus och Grimman finns bland annat centrum för ätstörningar, vårdcentral, beroendevård och hemsjukvård.

trygghetsrondering2_800x490px_maria_grimman_221201.jpg

Bildtext: Trygghetsronderingen under vinterhalvåret görs när mörkret har fallit.

Publicerad: 21 december 2022