Entré till Handens sjukhus, tegelbyggnad, lövträd, gräsmatta, två bilar står parkerade brevid entrén.
Entré till Handens sjukhus, tegelbyggnad, lövträd, gräsmatta, två bilar står parkerade brevid entrén.

Handens sjukhus

Handens sjukhus hittar du i Haninge kommun, söder om Stockholm. Välkommen till Handens sjukhus!

Locum förvaltar den cirka 30 000 kvadratmeter stora vårdfastigheten som ligger två mil söder om Stockholm på väg ut mot Nynäshamn.

På Handens sjukhus finns många olika vårdgivare, bland annat specialistvård, vårdcentral, barnmorskemottagning, närakut och barn- och ungdomsmottagning.

 

Huvudentrén är öppen alla dagar mellan 06:45 och 19:00 då informationsdisken är bemannad. Om du har vårdfrågor, hitta din vårdgivare i listan till vänster eller kontakta 1177.

Vissa sjukhus och fastigheter använder Locums tjänster inom lokalvård, telefoni och vaktmästeri. Läs mer om tjänsterna här.

Under Händer i huset håller du dig uppdaterad kring aktuella byggprojekt och störningar på sjukhusområdet och hur detta påverkar den dagliga driften.

Historik. Handens sjukhus var det första av fyra sjukhus som byggdes utifrån en plan från Storstockholms sjukvårdsberedning. Planen antogs av landstinget 1964 och innebar att ett 15-tal så kallade annexsjukhus skulle byggas runt om i länet. I december 1966 påbörjades grundgrävningen för Handen, och sjukhuset invigdes i februari 1970. Detta var det första av fyra i vad som kallades den första generationens annexsjukhus.

Allmän yta entré Sollentuna sjukhus

Här finns det lediga lokaler

Söker du en lokal för vård, kontor, utbildning eller butik? Just nu finns det lediga lokaler att hyra på detta sjukhus.

Se alla lediga lokaler

1970

Invigning av sjukhuset

30 000 kvm

Bruttoyta

Ring 1177

För kontakt med vården, eller se Vårdgivare