Handens sjukhus

Handens sjukhus hittar du i Haninge kommun, söder om Stockholm. Huvudentrén är öppen alla dagar mellan 06:45 och 19:00 då informationsdisken är bemannad. Välkommen!

Handens sjukhus har under en tid haft problem med koliforma bakterier i vattnet men från och med idag 10 oktober 2018 visar nya vattenprover på att vi har tjänligt vatten på sjukhuset igen. Vattnet på sjukhuset behöver därför inte kokas längre.

Locum förvaltar den ca 30 000 kvadratmeter stora vårdfastigheten som ligger två mil söder om Stockholm på väg ut mot Nynäshamn.

På Handens sjukhus finns det en mängd olika vårdgivare, bland annat specialistvård, vårdcentral, barnmorskemottagning, närakut och barn- och ungdomsmottagning.

Här på Locum.se/handen håller du dig uppdaterad kring aktuella byggprojekt och störningar på sjukhusområdet och hur detta påverkar den dagliga driften.

Historik. Handens sjukhus var det första av fyra sjukhus som byggdes utifrån en plan från storstockholms sjukvårdsberedning. Planen antogs av landstinget 1964 och innebar att ett 15-tal så kallade annexsjukhus skulle byggas runt om i länet. I december 1966 påbörjades grundgrävningen för Handen, och sjukhuset invigdes i februari 1970. Detta var det första av fyra i vad som kallades den första generationens annexsjukhus.

 

1970

Invigning av sjukhuset

30 000 kvm

Bruttoyta