Nya cykelgaraget för personalen är klar

Välkommen att parkera din cykel i cykelgaraget på Löwenströmska sjukhuset. Garaget är byggt för att du som cyklar till arbetet ska ha en trygg och säker plats att ställa din cykel på. Vi hoppas att detta uppmuntrar dig till att fortsätta cykla!

cykelgarage2_lowenstromska_231213.jpg

Nya cykelgaraget för personalen vid Löwenströmska sjukhuset stod klart i början av december. Cykelgaraget kommer från 8 januari att vara låst för allmänheten och här finns även låsbart laddskåp för cykelbatterier.

Vilka får parkera i cykelgaraget?

Cykelgaraget är till för alla som arbetar på Löwenströmska sjukhuset. För att komma in i garaget använder du ditt passerkort dygnet runt. Var gärna lite extra uppmärksam på om någon går in genom dörrarna samtidigt som du och inte har kortet synligt.

cykelgarage1_lowenstromska_231213.jpg
Bild: Det nya cykelgaraget för personalen har ingångar från två sidor.

Cykelställ på två nivåer ger fler parkeringar

I garaget har du möjlighet att parkera cykeln på två nivåer. För att parkera på övre nivån så drar du stället rakt ut och trycker det nedåt, ställer på din cykel och låser den, för att sedan fälla upp och skjuta in. Cykelgaraget rymmer 64 cyklar.

cykelgarage3_lowenstromska_231213.jpg
Bild: Cykelställ med två nivåer skapar fler platser.

>> Hur du använder det övre cykelstället.

instruktion_cykelställ.jpg


Risk för brand vid laddning av cykelbatterier i vanligt eluttag

Vi vill att cykelgaraget ska uppmuntra till att förvara elcyklar på rätt plats, men även att cykelbatterier ska laddas på ett säkert ställe för att undvika brand. Vi ser dessvärre att många laddar sina cykelbatterier och elbilar i vanliga eluttag i våra fastigheter, vilket är strikt förbjudet då riskerna för bränder är stora. Därför har detta cykelrum utrustats med ett särskilt låsbart laddskåp för cykelbatterier. 

>> Läs mer om säker laddning här.

 

 

cykelgarage4_laddskap_staende_lowenstromska_231213.jpgBild: Säker laddning i det låsbara laddskåpet.

Publicerad: 19 december 2023