Vårdgivare

Hyresgästerna på Löwet domineras av vården och vårdanknutna tjänster. Mycket av vården på Löwenströmska sjukhuset är landstingsfinansierad. Det betyder att antingen är det Region Stockholm som själv står för vården, eller att den är upphandlad i konkurrens bland de privata alternativen. Det finns även vårdanknutna verksamheter här som är helt privata, och finansierar sig själva.

Samtliga vårdgivare på Löwenströmska sjukhuset

Aleris Röntgens verksamhet på Löwenströmska övergår till Unilabs Röntgen den 2/2-2019

Har du fått en remiss för undersökning till oss, som inte har utförts före den 2 februari 2019, så kommer remissen att överföras till Unilabs . Har du frågor eller behöver komma i kontakt med oss efter den 2 februari 2019 kontakta Aleris Röntgen Sabbatsberg. Vi tackar våra patienter och remittenter för förtroendet under den tid vi har drivit verksamheten vid Aleris Röntgen Löwenströmska och hälsar er fortsatt varmt välkomna till oss på våra övriga röntgenenheter

 

Närakuten hittar du på motsatta sidan av sjukhuset. Följ skyltningen från entrén runt huset. Kommer du med egen bil svänger du redan från Stockholmsvägen av och följer skyltningen till närakuten.

På CityAkutens närakut tar vi emot vuxna och barn för lättare akuta sjukdomar som inte kräver sjukhusets högspecialiserade resurser. Här kan du även vaccinera dig. Alla är välkomna hit oavsett om du bor eller arbetar i närområdet. Högkostnadskort/frikort gäller.

För information om öppettider och telefonnummer, besök hemsidan.

Medsyn Ögonklinik är verksam sedan 2006 och är auktoriserad av landstinget att bedriva ögonsjukvård inom vårdval Stockholm. Mottagningarna finns i Tumba, Södertälje och Upplands Väsby och bemannas av specialistkompetenta ögonläkare, ögonsjuksköterskor, optiker, ortoptister, undersköterskor och administrativ personal.

Kliniken är fullt utrustad med modern teknik för undersökning och utredning av ögonsjukdomar hos barn och vuxna. Lokalerna är nyrenoverade och handikappanpassade. 

För mer information, öppettider och karta besök Vårdguiden.

Universitetslaboratoriet hittar du på entréplanet. Tag direkt till vänster efter huvudentrén och följ skyltningen längs korridoren.

Vi erbjuder laboratoriemedicin och blodprovstagning med god service, hög kvalitet och ett komplett utbud av kliniska analyser och laboratorietjänster. På en vetenskaplig grund utvecklar vi framtidens laboratoriemedicin.

För information om öppettider och telefonnummer, besök Vårdguiden eller vår hemsida.

Dialysmottagningen finns på entréplanet.

Vi tar emot dig som har kronisk njursvikt och är i behov av hemodialysbehandling (rening av blodet via en dialysmaskin). Dialysdosen avgörs individuellt men vanligast är att behandlingen tar 4 timmar, 4-5 gånger per vecka.

För information om öppettider och telefonnummer, besök Vårdguiden eller vår hemsida.

Löwetgeriatriken har två avdelningar och dessa hittar du i våra paviljonger.

Verksamhetschef, Elisabeth Norén, elisabeth.noren@ptj.se  

Löwetgeriatriken är en del av Praktikertjänst N.Ä.R.A. AB och vi utför vård på uppdrag av Region Stockholm

Vårt ansvarsområde är Upplands Väsby-, Sollentuna-, Sigtuna- och Märsta kommun. Vi erbjuder i huvudsak vård till personer över 65 år, men vi tar även mot yngre patienter med behov av geriatrisk kompetens och teambaserad vård.

Vi har två akutgeriatriska vårdavdelningar och en minnesmottagning. På minnesmottagningen gör vi avancerade demensutredningar. För att utredas på vår minnesmottagning behöver patienten en remiss från husläkaren. De akutgeriatriska avdelningarna, avdelning 81 och 82, är specialiserade på geriatrisk utredning, behandling, omvårdnad och rehabilitering. 

Den vård vi ger oavsett var den sker utförs med tillgänglighet, respekt, ansvar, kompetens och omtanke. Detta vill vi också ska genomsyra våra möten med patienter och anhöriga såväl som med samarbetspartners, remittenter och kollegor. 

Telefon

Växel: 08-59 90 93 00
Avd 81: 08-59 90 93 71
Avd 82: 08-59 90 93 82
Minnesmottagning: 08-59 90 93 41

Fax

Administration/Intaget: 08-59 90 93 10 


För öppettider besök Vårdguiden

Ortho Center hittar du på plan 5.

Vi är specialister på onda knän, höfter och axlar! Vårt mål är en obruten vårdkedja där du som patient ska känna dig trygg från första besöket på vår mottagning till utskrivningen efter en eventuell operation.

Idag är vi bland de 10 största vårdgivarna inom höft- och knäplastiker men vi utför också andra slutenvårdsoperationer som korsbands- och axeloperationer.

Gå in via huvudentrén och fortsätt rakt fram, följ skyltningen till målpunkt C. Besökare med bil: När ni svänger in på området skall ni följa skyltning mot Dialysmottagningen. Gå in i sjukhusbyggnaden Doktor Ziegerts Väg 5D.

Ortopedia erbjuder bland annat ortopediska hjälpmedel (proteser, ortoser, fotbäddar och specialskor) och har en sjukvårdsbutik i anslutning till sina lokaler.

På Löwenströmska sjukhuset har Ortopedia öppen måndag till torsdag, klockan 8–17 och fredagar 8-16.

Telefon: 08-36 20 11

Fax: 08-36 24 11

Mail: kontor@ortopedia.se

För information om öppettider och telefonnummer, besök vår hemsida.

Rättspsykiatrin hittar du i Hus 2. Byggnaden ligger i direkt anslutning till vänster om huvudbyggnaden (till höger i flygbilden ovan) och har såväl en egen ingång som en via huvudentrén.

Rättspsykiatrisk vårdavdelning för personer över 18 år. Upptagningsområdet är nordvästra och nordöstra Stockholm, totalt 14 kommuner.

Sektion Nord består av följande enheter: avd 30, avd 31, avd 32, avd 33, avd 34, RPÖ (rättspsykiatrisk öppenvårdsmottagning).

Avdelningarna har särskilda besökstider, kontakta avdelningen för information.

För information om öppettider och telefonnummer, besök Vårdguiden.

Spine Center hittar du på våning 3. Använd hissarna som du finner längst ner i korridoren bakom receptionen.

Spine Center är idag Sveriges största ryggklinik där vi har samlat en unik spetskompetens inom ryggkirurgi och rehabilitering.

Vi är en högspecialiserad organisation som erbjuder ett professionellt och individuellt omhändertagande av patienter med besvär orsakade av sjukdomar i hals-, bröst eller ländryggen.

För information om öppettider och telefonnummer, besök Vårdguiden eller vår hemsida.

Östra vårdcentralen hittar du på entréplanet. Tag direkt till vänster efter huvudentrén, och följ skyltningen längs korridoren.

Östra Vårdcentralen har sedan 2001 ingått i Praktikertjänst AB. Vi arbetar i enighet med vetenskap och beprövad erfarenhet och har som målsättning:

  • helhetssyn
  • kontinuitet
  • kvalitet
  • närhet och tillgänglighet
  • prim/ sek prevention

För information om öppettider och telefonnummer, besök Vårdguiden eller vår hemsida.