Vårdgivare

Hyresgästerna på Löwenströmska sjukhuset domineras av vården och vårdanknutna tjänster. Vården på sjukhuset är finansierat av Region Stockholm, alternativt upphandlad i konkurrens bland de privata alternativen. För kontakt med vården ring 1177 eller kontakta respektive vårdgivare nedan.

Samtliga vårdgivare på Löwenströmska sjukhuset

Vi utför avancerad sjukvård i hemmet där vi tar hand om svårt sjuka patienter som vårdas i sitt eget hem och behöver avancerade vårdinsatser, som annars bara ges inom slutenvården.

För information om öppettider och telefonnummer, besök vår webb eller 1177.

Vår palliativa avdelning finns i fina lokaler vackert beläget på området intill Löwenströmska sjukhuset. På avdelningen finns ett flertal enkelrum men även dubbelrum där du kan få dela rum med en medpatient. Rummen är vackert inredda och har utsikt mot skog och parkområden. Här finns ett stort fint mat- och sällskapsrum med närhet till uteplats. Det finns även fina utrymmen för dig som närstående. 

För information om öppettider och telefonnummer, besök vår webb eller 1177

Universitetslaboratoriet hittar du på entréplanet. Tag direkt till vänster efter huvudentrén och följ skyltningen längs korridoren.

Vi erbjuder laboratoriemedicin och blodprovstagning med god service, hög kvalitet och ett komplett utbud av kliniska analyser och laboratorietjänster. På en vetenskaplig grund utvecklar vi framtidens laboratoriemedicin.

För information om öppettider och telefonnummer, besök vår webb eller 1177.

Dialysmottagningen finns på entréplanet.

Vi tar emot dig som har kronisk njursvikt och är i behov av hemodialysbehandling (rening av blodet via en dialysmaskin). Dialysdosen avgörs individuellt men vanligast är att behandlingen tar 4 timmar, 4-5 gånger per vecka.

För information om öppettider och telefonnummer, besök vår webb eller 1177.

Capio Geriatrik Löwet erbjuder specialiserad akutgeriatrisk vård och består av vårdavdelningarna 5 och 6 och minnesmottagningen. Verksamheten är specialiserad på geriatrisk utredning, behandling, omvårdnad och rehabilitering.

Växel  08-599 093 00 
Verksamhetschef: Maria Olsson
maria.olsson2@capio.se
073-8564217
Avdelning 5 08-409 38 100
Avdelning 6 08-409 38 200
Löwetgeriatrikens minnesmottagning 08-599 093 41


För mer information besök vår webb.

Medsyn Ögonklinik är verksam sedan 2006 och är auktoriserad av Region Stockholm att bedriva ögonsjukvård inom vårdval Stockholm. Mottagningarna finns i Tumba, Södertälje och Upplands Väsby och bemannas av specialistkompetenta ögonläkare, ögonsjuksköterskor, optiker, ortoptister, undersköterskor och administrativ personal.

Kliniken är fullt utrustad med modern teknik för undersökning och utredning av ögonsjukdomar hos barn och vuxna. Lokalerna är nyrenoverade och handikappanpassade. 

För information om öppettider och telefonnummer, besök vår webb eller 1177.

Ortho Center hittar du på plan 5.

Vi är specialister på onda knän, höfter och axlar! Vårt mål är en obruten vårdkedja där du som patient ska känna dig trygg från första besöket på vår mottagning till utskrivningen efter en eventuell operation.

Idag är vi bland de 10 största vårdgivarna inom höft- och knäplastiker men vi utför också andra slutenvårdsoperationer som korsbands- och axeloperationer.

För information om öppettider och telefonnummer, besök vår webb eller 1177.

Gå in via huvudentrén och fortsätt rakt fram, följ skyltningen till målpunkt C. Besökare med bil: När ni svänger in på området skall ni följa skyltning mot Dialysmottagningen. Gå in i sjukhusbyggnaden Doktor Ziegerts Väg 5D.

Ortopedia erbjuder bland annat ortopediska hjälpmedel (proteser, ortoser, fotbäddar och specialskor) och har en sjukvårdsbutik i anslutning till sina lokaler.

Öppettider:
Måndag - torsdag: 8–17
Fredag: 8-16

Telefon: 08-36 20 11
Fax: 08-36 24 11
Mejl: kontor@ortopedia.se

För information om öppettider och telefonnummer, besök vår webb eller 1177.

Rättspsykiatrin hittar du i Hus 2. Byggnaden ligger i direkt anslutning till vänster om huvudbyggnaden (till höger i flygbilden ovan) och har såväl en egen ingång som en via huvudentrén.

Rättspsykiatrisk vårdavdelning för personer över 18 år. Upptagningsområdet är nordvästra och nordöstra Stockholm, totalt 14 kommuner.

Sektion Nord består av följande enheter: avd 30, avd 31, avd 32, avd 33, avd 34, RPÖ (rättspsykiatrisk öppenvårdsmottagning).

Avdelningarna har särskilda besökstider, kontakta avdelningen för information.

För information om öppettider och telefonnummer, besök 1177.

Spine Center hittar du på våning 3. Använd hissarna som du finner längst ner i korridoren bakom receptionen. Spine Center är idag Sveriges största ryggklinik där vi har samlat en unik spetskompetens inom ryggkirurgi och rehabilitering.

Vi är en högspecialiserad organisation som erbjuder ett professionellt och individuellt omhändertagande av patienter med besvär orsakade av sjukdomar i hals-, bröst eller ländryggen.

För information om öppettider och telefonnummer, besök vår webb eller 1177.

Välkommen till Unilabs Röntgen på Löwenströmska sjukhuset!

Här utför vi:

  • MR (Magnetkamera)
  • DT (Datortomografi)
  • Ultraljud
  • Drop-in (Skelett och Lungor)

Remiss erfordras för alla våra undersökningar.

För information om öppettider och kontaktuppgifter, besök vår webb eller 1177.

Östra vårdcentralen hittar du på entréplanet. Tag direkt till vänster efter huvudentrén, och följ skyltningen längs korridoren.

Östra Vårdcentralen har sedan 2001 ingått i Praktikertjänst AB. Vi arbetar i enighet med vetenskap och beprövad erfarenhet och har som målsättning:

  • helhetssyn
  • kontinuitet
  • kvalitet
  • närhet och tillgänglighet
  • prim/ sek prevention

För information om öppettider och telefonnummer, besök vår webb eller 1177.