Vårdgivare

Hyresgästerna på Sabbatsberg domineras av vården och vårdanknutna tjänster. Vården på sjukhuset är finansierat av Region Stockholm, alternativt upphandlad i konkurrens bland de privata alternativen. För kontakt med vården ring 1177 eller kontakta respektive vårdgivare nedan.

Samtliga vårdgivare på Sabbatsbergs sjukhus

För mer information, besök vår webb.

Aleris Fysiologlab och Aleris Flyg- och Dykmedicinskt Centrum hittar du på plan 2, ingång genom Olivecronas väg 1. Passera receptionen på plan 1 och tag vänster och sedan hiss till plan 2.

Aleris Fysiologlab Sabbatsberg  är en klinisk fysiologisk mottagning som utför funktionsundersökningar av hjärta, kärl och lungor.

Aleris Flyg- och Dykmedicinskt Centrum utför medicinska undersökningar på personer som arbetar i miljöer som har särskilt höga krav på fysisk och psykisk hälsa, till exempel inom flygverksamhet och dykeri. Vi utför allt från enkla till omfattande hälsoundersökningar på privatpersoner och på uppdrag av företag.

För information om öppettider och kontaktuppgifter, besök webben.

Centrum för cancerrehabilitering tar emot patienter som har behandlats för en cancersjukdom för specialiserad rehabilitering i öppen vård. Verksamheten erbjuder patienter bedömning av rehabiliteringsbehov, planering och åtgärder från flera professioner i samråd.

I verksamheten finns team specialiserade på cancerrehabilitering, rehabilitering vid bäckencancerrelaterade symtom efter cancerbehandling och team för uppföljning av vuxna som har behandlats för cancer i barndomen.

Verksamheten bedrivs vardagar under kontorstid.

För information om öppettider, besök webben eller Vårdguiden.

Välkommen till Cityortopedi, en ortopedmottagning i centrala Stockholm. Patienter med ortopediska åkommor, det vill säga skelettets och rörelseapparatens sjukdomar, är välkomna till oss. Du kan komma med eller utan remiss från hela landet. Vi uppskattar om du skriver en egenremiss, vilken du hittar på vår hemsida www.cityortopedi.se, men det går också bra att ringa till oss på 08-31 60 02. Ett vanligt läkarbesök kostar 350 kr. Frikort gäller. Vi har också möjlighet att hjälpa dig med invaliditetsintyg.

Du finner oss på Crafoords väg 19.

För information om öppettider och kontaktuppgifter, besök webben eller Vårdguiden.

Välkommen till Folktandvården! Du hittar oss på Olivecronas väg 7, ingången till höger om huvudentrén, en trappa upp.
 

Folktandvården finns till för alla människor i alla åldrar. Hos oss kan du få både förebyggande och akut tandvård. Vi hjälper dig med allt från en vanlig undersökning till mer avancerad tandvård och erbjuder bland annat tandblekning, kirurgi och implantatbehandling. Orolig för kostnaderna? Hos oss kan du även få Frisktandvård, tandvård till fast pris.

För information om öppettider, kontaktuppgifter och tidbokning, besök webben eller Vårdguiden.

KTA prim är beläget på entréplanet på Sabbatsbergs sjukhus. Från huvudentrén, går man rakt fram förbi apotek och reception och svänger därefter vänster. Ingången till KTA Prim ligger på höger sida, ca 20 meter bort i korridoren. Vid ingång från sidoentrén på Dalagatan 9, ligger KTA Prim på vänster sida i korridoren ca 40 meter från ingången.
 

KTA Prim är en mottagningsverksamhet för kliniska prövningar för och i samarbete med primärvården/öppenvården i Region Stockholm. KTA Prim erbjuder support genom ett modernt infrastrukturellt stöd så att primärvården/öppenvården inom Region Stockholm kan medverka i kliniska prövningar och erbjuda sina patienter att vara med i studier utan att utnyttja resurser avsedda för rutinssjukvården. Syftet är att öka forskningen inom primärvården/öppenvården genom att underlätta för medicinska företag och för primärvården/öppenvården att utföra kliniska prövningar samt för försökspersoner att delta.

Rehab City Norrmalm går under uppdraget primärvårdsrehabilitering. Här arbetar arbetsterapeuter, dietister, kiropraktor, sjukgymnaster/fysioterapeuter samt administratörer i nära samarbete. Vi erbjuder rehabilitering och behandling till patienter i alla åldrar på vår mottagning samt vid behov i hemmet. Ingen remiss krävs. Tid kan bokas via webben (1177.se) eller per telefon. Inom verksamheten finns även neuroteam (med remisskrav).

För information om öppettider och kontaktuppgifter, besök webb eller Vårdguiden.

 

På Sabbatsbergs ryggcentrum arbetar leg. sjukgymnaster med examen inom Ortopedisk Manuell Terapi steg 3 och specialister i smärta- och smärtbehandling anslutna till Region Stockholm. Här arbetar även certifierad medicinsk massageterapeut, fotvårdsspecialist.

Vi vänder oss till Dig med akuta eller långvariga rygg- och nackbesvär och övriga leder för en helhetsbedömning, diagnos och behandling.

För mer information, öppettider och telefonnummer, besök vår hemsida.

Vi finns på Olivecronas väg 1, på entréplan.
 
SYNLAB Medilab Sabbatsberg är ett av drygt tjugo närlaboratorier dit du som patient kan vända dig för blodprovstagning utan tidsbeställning. Glöm inte att ta med legitimation och remiss eller provtagningsunderlag. På närlaboratoriet arbetar Leg. Biomedicinska analytiker.
 

För information om öppettider och kontaktuppgifter, besök webben.

Med lång erfarenhet och hög kunskap bedriver vi geriatrisk vård med både patient och närstående i centrum. Vi arbetar med utredning, behandling och rehabilitering i så väl öppen som sluten vård. Kliniken ansvarar också för läkarinsatser i vissa kommunala särskilda boenden.

Kontakta Sabbatsbergsgeriatriken:
Sabbatsbergs sjukhus
Olivecronas väg 5
102 39 Stockholm

För information om öppettider och kontaktuppgifter, besök webben eller Vårdguiden

Vi finns på Dalagatan 9, punkt C, bredvid närakuten.
 
Stockholmskliniken är en privat kirurgisk mottagning som funnits sedan 1998 och drivs av Dr Claes Gardtman. Vi utför mindre estetiska och kirurgiska operationer t.ex. ögonlocksplastiker, "Minilyft", ärrkorrektioner, borttagning av farliga och/eller vanprydande hudförändringar, fettknölar, åderbråcksoperationer, navelbråck etc.
 

Vi gör även icke-kirurgiska skönhetsbehandlingar bl a ansiktsskulpturering och rynkbehandling med injektion av t.ex. Restylane, Radiesse, SubQ, Botox och injektionsbehandlingar av ådernät. Vi arbetar med IPL, mot solskadad hud, hårborttagning, blodkärl, hudföryngring, acne etc.

Vi har ett stort krämsortiment NEOSTRATA för alla hudtyper. Vi utför även Neostratapeeling.

Vi utför även hälsokontroller för både företag och privatpersoner.

För information om öppettider och kontaktuppgifter, besök webben.

Jobbar du inom ett människovårdande yrke, eller i sammanhang där relationsproblem är vardag och önskar vidareutbildning? Söker du efter erfarna och kompetenta handledare? Eller mår du kanske psykiskt dåligt och söker kvalificerad hjälp för dig, dig och din partner, din familj eller ditt barn?

Svenska Institutet för Kognitiv Psykoterapi är en privat högskola grundad 1988.

Utbildningar

·         Orienteringsutbildning i KBT & Schematerapi (50 timmar)

·         Grundutbildning i psykoterapi (s.k. Steg 1)

·         Legitimationsgrundande psykoterapiutbildning, 90 hp (s.k. Steg 2)

·         Lärare- & handledarutbildning, (s.k. Steg 3)

·         Schematerapi (Modul A-E, Internationellt certifieringsprogram)

·         MIM/Theraplay

·         Skräddarsydda uppdragsutbildningar och föreläsningar

Behandling

·         Elev/student terapi till reducerat pris

·         Legitimerade psykoterapeuter inom individ, par, barn och familj

·         Samspelsbedömningar & behandling föräldrar och barn

·         Neuropsykiatriska utredningar 0-18 år

Handledning

·         Barn & ungdom, samt vuxenpsykiatrin

·         Olika verksamheter inom socialtjänsten

·         Utrednings- och behandlingsenheter/boenden

·         Personal inom skola

·         Privata vårdbolag

·         Utbildningshandledning

·         Neuropsykiatrisk problematik

·         MIM/Theraplay

·         Arbetsplatskonflikter

För mer information, besök webben.

Vi på Sabbatsbergs vårdcentral erbjuder tidsbeställning med kort väntetid. Personal på mottagningen består av erfarna läkare i allmänmedicin samt distriktssköterska med inriktning mot diabetes, nutrition, hjärt-kärlsjukdomar och astmaallergi.

Kontaktuppgifter kommer inom kort.

Läs mer om vår andra klinik Hötorgets vårdcentral.