Nya vården igång på Sollentuna sjukhus

I november öppnade ett nytt vårdkoncept som bland annat innebär att äldre inte behöver läggas in på sjukhuset i onödan.

Arbetet med att skapa nya, moderna vårdlokaler på sjukhuset har pågått sedan 2016 och är nu klart. I november öppnade geriatrisk öppenvård och slutenvård. Verksamheter som funnits sedan tidigare är: labb, palliativ vård, rehab vård samt radiologi. 

Nya vårdkonceptet

Det nya vårdkonceptet, som bland annat innebär att äldre inte läggs in på sjukhuset i onödan, tar ett helhetsgrepp kring patienterna och följer dem på nära håll. För att lyckas med detta finns ett multiprofessionellt team tillgängligt. I teamet ingår läkare, sjuksköterska, sjukgymnast/fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist och kurator eller motsvarande. Teamet kommer att se till att övergången från sjukhusvistelsen till hemgång blir så smidig som möjligt. Vård kommer även att kunna erbjudas i hemmet genom bland annat ASIH (Avancerad sjukvård i hemmet).

Inblick i verksamheten

Se filmen där du får en rundvandring bland sjukhusets nyrenoverade lokaler och hör personalen berätta om det nya vårdkonceptet. Filmen är 3:25 minuter.

Sjukhusets gestaltning

Sollentuna sjukhus har ett speciellt läge i en vacker parkmiljö med utsikt över Edsviken. Målsättningen med gestaltningen har varit att synliggöra och förstärka parken med det genomgående gestaltningstemat ”In med parken”. Parktemat går som en ”grön tråd” genom hela huset, utifrån och in – med utblickar, parkkontakt, träinslag, växtväggar och medvetna materialval.

  konst_500x400_sollentuna_201111.jpg

 

utemöbler_750x500_sollentuna_201111.jpg