Nya informationsdisken på plats

Dalens sjukhus har fått en ny informationsdisk. Och det är inte vilken informationsdisk som helst - utan det är Locums tillgänglighetsanpassade receptionsdisk, med bland annat höj- och sänkbart skrivbord, kryckhållare och utdragsskiva för större bendjup.

ny_receptionsdisk_1000x580px_dalen_2022.jpg
Bildtext: Locums tillgängliga och ergonomiska informationsdisk. Skrolla längst ner för att se den gamla disken.

Informationsdisken kom på plats i början av oktober och är byggd utifrån gällande krav på tillgänglighet, säkerhet och arbetsmiljö som övriga receptions- och kassadiskar i våra vårdfastigheter. Informationsdisken bidrar genom sin utformning till ett tydligt och enhetligt sätt att välkomna alla besökare oavsett fysiska förutsättningar. 

För personer som arbetar i informationsdisken har arbetsplatsen blivit mer ergonomisk genom bland annat höj- och sänkbar arbetsskiva. Det ges också möjlighet för personen som arbetar vid disken att enkelt förflytta sig i sidled utan att verka skadligt på höfter och rygg. 

Teknisk beskrivning reception och kassadiskar_200923_sida_01.jpg   Läs gärna mer om hur vi arbetar i vår tekniska beskrivning för reception- och kassadiskar.

Klicka här för att komma till PDF:en 
(öppnas i nytt fönster).

 

Dokumentet ovan baseras på ett utvecklingsarbete under åren
2008-2011 tillsammans med arbetstagare, inredningsarkitekter, ergonomer samt representanter från intresseorganisationer för funktionshinderfrågor.
  skiss_sitt stå med sträck_640x480px.jpg


gammal_receptionsdisk_1000x580px_dalen_2022.jpg
Bildtext: Här är den gamla informationsdisken.

Publicerad: 30 november 2022