Fortsatt utveckling av fastigheten Nacka sjukhus

Nyfiken? Vad händer med lokalerna på ditt sjukhus de närmaste åren? Och vad är på gång när det gäller hållbarhet just nu? Här svarar Locums förvaltningsområdeschef för Nacka sjukhus, Sam Höglund på 3 frågor om hur vi tillsammans utvecklar och framtidssäkrar fastigheten för modern vård.

sam_700x450px_220302.jpg

Bildtext: Sam Höglund, förvaltningsområdeschef på Locum för vårdfastigheten Nacka sjukhus, berättar om utvecklingsplanerna. 

Vad händer med fastigheten under 2022?

– Under 2022 och även kommande år kommer vi fokusera extra mycket på att se över ytskikten på sjukhuset och det kommer vara en flerårig insats, berättar Sam Höglund, förvaltningsområdeschef för Nacka sjukhus på Locum.

 – Snart är vi också färdiga med en promenadslinga runt sjukhuset och efter det kommer vi, för att underlätta för cyklisterna, bygga ett nytt cykelförråd för personalen.

 – Vi är inne i en intensiv planeringsfas i flera större och viktiga investeringar och det är först framåt slutet av 2022 eller början av 2023 som det kommer märkas av för våra hyresgäster. Locum arbetar med teknikintensiva fastigheter som måste fungera dygnet runt, året runt.

nacka_700x350px_220314.jpg

Bildtext: Här ser vi de olika delarna som berörs av utvecklingsplanerna.

Hur ser utvecklingsplanerna ut på cirka 5 års sikt?

– Vi har nyligen färdigställt en helrenovering av sjukhusets norra del. Nu pågår planering för renovering av fasad och fönster för den södra delen. När vi är klara, kommer vi ha fått ett effektivare klimatskal, det vill säga fasad, tak och fönster, som kommer hjälpa oss att spara energi och skapa ett bättre inomhusklimat, säger Sam.

– Parallellt med det planerar vi också för en renovering av sjukhusets stammar i lågdelen vilket på sikt kommer öka driftsäkerheten på sjukhuset. 

Vilka är de viktigaste hållbarhetsinsatserna just nu?

– Att renovera stammar och förbättra byggnadens klimatskal är en del i vårt hållbarhetsarbete för att kunna stå emot ett ökat extremväder. Byggnaderna behöver bland annat kunna stå emot och ta hand om regn hårda vindar samt varma och kalla väderlekar. Därför har vi också initierat ett arbete för att se över byggnadernas robusthet kopplat till det förändrade klimatet och extremväder.

– Vi arbetar också kontinuerligt för att minska vår klimatpåverkan genom att se över vår energikonsumtion, där vi försöker minska förbrukningen samtidigt som vi vill bibehålla eller förbättra inomhusklimatet, avslutar Sam.

 

Publicerad: 14 mars 2022