Nyrenoverad försörjningsbyggnad på Nacka sjukhus

Nacka sjukhus har fått en nyrenoverad försörjningsbyggnad med funktioner som drift, vaktmästeri, FM-tjänster (Facility Management), Locums lokalkontor och godsmottagning samlade under ett och samma tak.

kristian_Antin_500px.jpg – Med den omfattande renoveringen har vi lyckats förbättra flödet betydligt, berättar Kristian Antin, projektledare på Locum.


Vad har vi gjort?

Locum har gjort en helteknisk upprustning där vi har bytt ut alla installationer som el, rör, vatten och värme. Det har varit en stor och utmanande upprustning då en del av lokalerna bland annat varit ett gammalt storkök. Den tidigare oanvända personalmatsalen har tagits bort och apoteket har flyttat tillbaka sin verksamhet till huvudbyggnaden.

nacka_flygfoto_gamla_personalmatsalen_750px.jpg
Bildtext: Här ser vi den utbyggnad med gamla personalmatsalen som nu tagits bort.

Varför har vi renoverat?

Den tekniska livslängden på huset var uppnådd och i behov av renovering samt att den nya psykiatriavdelningen, skulle öka sjukhusets behov av bättre logistikflöden. Under 2018 påbörjade Locum planering och projektering av ombyggnaden och under hösten 2020 slutförde Locum de sista detaljerna av den nya försörjningsbyggnaden.

Ökat samarbete

– Att samla drift, vaktmästeri och FM-tjänster har även ökat samarbetet sinsemellan som även varit vår förhoppning. Det är lättare att stämma av med varandra om man sitter i samma byggnad, berättar Kristian.

omkladningsrum_210202.jpgEtt av fyra nya omklädningsrum.

vaktmästeri_210202.jpgVaktmästeriets kontor intill lastkajen.

godsmottaning_700px_210202.jpg
En av de nya portarna ut till nya lastkajen.

byggnad_03_640px_210202.jpgFörsörjningsbyggnaden under ombyggnad.

utemiljö_500px_210202.jpg
Även utomhusmiljön har rustats upp med nya växter.

 
Publicerad: 2 februari 2021