Smärtmottagningen och Diagnostiskt centrum firar flytt till nyrenoverade lokaler

Den femte december blev en minnesvärd dag när Smärtmottagningen och Diagnostiskt centrum invigde sina nya lokaler med ett glädjefyllt glöggmingel.

Anledningen till firandet var att mottagningarna redan i november flyttade in i nya lokaler i hus 06 på plan 5.  Nu var det dags för en officiell invigning.

Efter att ha huserat i trånga utrymmen i Paviljongen gick den efterlängtade flytten till helt nyrenoverade, större och bättre anpassade lokaler både för personal och patienter. Inför de nya hyresgästerna har lokalerna fått ett lyft gällande tillgänglighet, färg och trygghetsskapande åtgärder i tak och väggar. 

Smarta_DC_700px.jpg

–  Vi tycker det blev jättebra och fint i lokalerna. Vi har fått precis vad vi önskade och behövde. Känslan här är lugn och harmonisk. Det är verkligen gynnsamt för våra patienter, som kommer hit med en stor oro, berättar kollegorna Maria Hagelin, sjuksköterska och Lars Dahlin, överläkare på Diagnostiskt centrum.

Personalen på de båda mottagningarna har varit direkt involverade i renovering och haft möjlighet att påverka färgval, utrustning, och rumsanpassningar. Färgvalet med lugnande gröna toner var helt medvetet.

– Det bidrar till en behaglig atmosfär för oss som arbetar här och ger en vilsam känsla för våra patienter som ofta tampas med smärtor och psykisk ohälsa, förklarar Carina Carlsson, verksamhetschef på Smärtmottagningen.

Renoveringen har inte bara omfattat målning av väggar, tak och nya golv. Nya toaletter, som uppfyller alla lagkrav för tillgänglighet för personer som är rullstolsburna är också på plats (RWC).

Att renovera i gamla byggnader är alltid en utmaning, men det mesta har byggtekniskt gått bra att lösa. Vi passade också på att se över el- och brandsäkerheten, så bakom väggarna har ny el dragits och i taken har alla branddetektorer bytts ut.

– Vi arbetar kontinuerligt och systematiskt för att förebygga uppkomst av brand. Nu har vi säkrat upp lokalerna för lång tid framöver med en mer tillförlitlig el och ett ännu bättre brandskydd som följer nuvarande standard, berättar Locums projektledare Göran Lindh.

– Vi önskar personalen ett stort lycka till och hoppas att de ska trivas bra i sina nya lokaler, avslutar Göran.

Publicerad: 8 december 2023