Ombyggda lokaler lämnas över till verksamheten

Efter flera år av ombyggnader i sjukhusets befintliga byggnader lämnar vi nu över tre färdigställda lokaler. Lokaler som rymmer viktiga verksamheter. Verksamheter som bland annat ser till att det finns sterilt gods för operationer, att sjukhusets avfall nu kan hanteras på ett mer effektivt sätt och en pre- och postoperationsavdelning med ökad kapacitet. Ombyggnader gjorda för att kunna möta sjukhusets framtida behov.

En ombyggd miljöstation rustad för framtiden

Vi har lämnat över en ombyggd miljöstation som nu är rustad för framtidens behov. Men vad var det egentligen för behov som gjorde att miljöstationen behövde byggas om?

Hör Jimmy Björkman, enhetschef på ServiceGruppen och Locums projektledare Ulrica Ericson berätta om vilka behov som låg bakom ombyggnaden av miljöstationen på S:t Görans sjukhusområde, vilka utmaningar de stötte på och vad de tycker om resultatet.  

Första delen av en ny och större pre-och postoperationsavdelningen står klar

I månadsskiftet april/maj lämnade vi över den första delen av en ny större pre- och postoperationsavdelning. Den nya avdelningen är större än den nuvarande och har mottagningsrum, uppvaksplatser, personalrum, rum för patienter för fika efter operation, omklädningsrum, desinfektionsrum och dessutom ett särskilt rum för patienter som har behov av isolering.

Prepostop_700.jpg

En fem gånger större sterilteknisk enhet lämnas över i mitten av maj

I mitten av maj lämnar vi också över en ny större sterilteknisk enhet. Steriltekniska enheten flyttar då in till nya lokaler som är cirka fem gånger större än dagens steril. Den nya sterilen har en högre grad av automation än tidigare och en bättre arbetsmiljö. Avdelningen ska vara i full drift under augusti 2022.

Sterilen_700px.jpg

Arbetet med ombyggnaderna går vidare med bland annat att bygga om de temporära lokalerna i byggnad 40 till expeditioner, personalrum, MT-verkstad m.m. Resterande ytor av pre- och postoperation byggs om från september 2022 lämnas över till verksamheten under 2023. 

Publicerad: 2 maj 2022