Idag har vi räddat 400 vinterväxter

På S:t Görans sjukhusområde planteras nu vår- och sommarblommor i krukor och blomlådor. Istället för att slängas har cirka 400 perenna vinter­växter idag skänkts bort till personalen för återbruk. Vi har också planterat nästan 1 900 nya växter.

Det är dags att plantera sommarblommorna i sjukhuset krukor och blomlådor på S:t Görans sjukhusområde. Vi tror på återvinning och återbruks så i stället för att kassera vinterväxterna har vi idag skänkt bort cirka 400, aningen ledsna, perenna vinterväxter.

_DSC8239.jpg

Bildtext: Personal från Locum

– Intresserat var väldigt stort från sjukhuspersonalen. Vi är glada att slippa kassera växterna. Nu får de med lite omsorg och kärlek en andra chans, säger Andreas Keinil fastighetsförvaltare på Locum.

Perennerna vi skänkte bort var bland annat ljung och skimmia.

– Ett superbra initiativ. Återbruk är viktigt och bra. Jag har precis börjat lära mig om frösådd och skapa en kompost - just för att återbruka, berättar Anna Reje, medicinsk sekreterare på S:t Görans sjukhus.

Anne_700px.jpg

Just nu pågår ett också ett projekt för att fräscha upp och gör fint på Finsens väg. Området ska få fler sittytor, tydligare gångstråk, nya planteringar och en upprustning av en liten park.

–  Idag är det dags för att plantera alla nya växter. De är nästan 1 900 nya växter som nu sätts i jord. Det är buskar, perenner och lökväxter som planteras, berättar projektledare Ulrica Ericson.

 

_DSC8254.jpg

Ny gatusten och fler sittplatser finns nu på Finsens väg.

_DSC8250.jpg

Nyplanterade växter

_DSC8248.jpg

Nyplanterade växter

_DSC8260.jpg

Nyplanterade växter

Publicerad: 18 april 2024