Vi har nått en efterlängtad milstolpe

Den sista etappen av pre- och postoperativa delen på operationsavdelningen är klar och en efterlängtad milstolpe är nådd. Alla planerade ombyggnader i byggnaderna 30 och 40 är nu avslutade.

Vi har sedan våren 2021 byggt om befintliga lokaler i byggnad 30, plan 2 till en ny större pre- och postoperationsavdelning. Den första etappen lämnade vi över till verksamheten våren 2022. Nu är äntligen den sista etappen på nya pre- och postoperativa delen på operationsavdelningen helt klar och verksamheten har flyttat in. 

Den nya avdelningen har utrustats med mottagningsrum, uppvaksplatser, personalrum, rum för patienter för fika efter operation, omklädningsrum, desinfektionsrum och dessutom ett särskilt rum för patienter som har behov av isolering. 

Viktig milstolpe

Med detta har vi nått en viktig milstolpe det stora ny- och ombyggnadsprojekt på S:t Görans sjukhus som startade 2016. Alla ombyggnader i byggnaderna 30 och 40 är nu avslutade. 

– Jag vill passa på att tacka er i verksamheten! Vår vardag har bjudit på både utmaningar, kreativa problemlösningar och gott samarbete.  Tillsammans har vi utformat de nya lokalerna så att de idag är ändamålsenliga moderna lokaler med gott om plats som passar för er verksamhet, säger Mårten Thelander Locums projektledare för ombyggnaderna.

1686689261028 kopiera.png

1686689260911 kopiera.png

1686689261128 kopiera.png

Förutom den nya pre- och postavdelningen har vi sedan 2016 byggt en ny större röntgenavdelning, en större och modernare sterilcentral, nya operationssalar, en ny större akutmottagning och ambulanshall och inte minst två helt nya vårdbyggnader för BB/förlossningsvård samt akut- och intensivvård. Det som återstår av projektet som helhet är att bygga klart den nya förlossningsentrén och förbindelsegången mellan byggnad 20 och 30.  Den beräknas bli klar i slutet av sommaren 2023. 

– Det har varit ett sant nöje att arbeta med duktiga kollegor både inom Locum, representanter från Capio S:t Göran Sjukhus och kunniga byggentreprenörer. Tillsammans har vi tagit oss an både utmaningar och framgångar, säger Locums projektledare Christer Sjöqvist.

Stort tack till all personal som har stått ut med byggnationerna och vi hoppas ni ska trivas i era nya lokaler.

Nyfiken på vad vi har byggt sedan 2016? Då är du välkommen att titta här >>

 

 

Publicerad: 22 juni 2023