Nya lokaler för Fysiologikliniken

Fysiologiklinikens uppdrag vid Danderyds sjukhus har förändrats och utökats. Det har också inneburit ett behov av större och förändrade lokaler. Vilket de nu har fått. Under det senaste 1.5 året har vi i samarbete med verksamheten byggt om och anpassat lokalen i hus 19 plan 5 med fördelar för både patienter och medarbetare.

Ett syfte mer förändringen har varit att samlokalisera verksamheter som tidigare funnits i olika lokaler både på Danderyds sjukhus och i Mörby Centrum. Det ger samlad kompetens och optimering av flöden för patienter, personal och utrustning. De ombyggda lokalerna har också gjort det möjligt att bättre optimera lokalerna efter vårdens behov.

Fysiologi_webb4.jpg
Bild: Ett av väntrummen. Det andra väntrummet har plats för sängliggande patienter.

De nya lokalerna är cirka 600 kvadratmeter. Det finns nu två separata väntrum, ett med plats för liggande patienter och ett för sittande. Personalen har fått ytterligare ett granskningsrum och två stora undersökningsrum har byggts om till sex mindre. Andra genomförda förbättringar är fler och större toaletter, nya ytskikt, ny LED-belysning, ny medgasanläggning, moderniserad el och anpassad ventilation, sprinkler och brandlarm.

Fysiologi_webb3.jpg
Bild: Del av de ombyggda lokalerna.

Fysiologi_webb2.jpg
Bild: Konstverket Blomsterbitar av Agneta Spångberg inköpt till Fysiologikliniken 2009.

Förutom att lokalerna nu bättre motsvarar vårdens behov har också arbetsmiljön förbättrats tack vare till exempel ljusa och fräscha ytskikt, ny belysning och en förbättrad ljudmiljö.

Fysiologikliniken flyttade in i de nya lokalerna på i början av december.

Fysiologi_Jessica_webb.jpg
Bild: Jessica Krantz, projektledare på Locum

–  Det har varit ett otroligt kul och viktigt projekt att genomföra med en tight budget och tidplan. Samarbetet har fungerat fint då verksamheten har varit mycket engagerade och insatta i projektet, berättar Locums projektledare Jessica Krantz.

Publicerad: 14 december 2023