Samlad hjärtmottagning i nya lokaler

På plan 4 i hus 17-18 har Samlad hjärtmottagning flyttat in i ombyggda, större och mer funktionella lokaler. Verksamheten fanns tidigare på flera platser, bland annat i Mörby centrum och har nu samlokaliserats och blivit Sveriges största öppenvård för hjärta.

Vad har vi gjort?

Lokalerna har genomgått en relativt omfattande ombyggnation. Planlösningen är förändrad för att passa verksamheten på bästa sätt med förbättringar för både patienter och personal. Mottagningen har ett stort flöde av patienter och det nya stora väntrummet var därför välbehövligt. Väntrummet är ljust och luftigt med tre ljushimlar i taket, det vill säga takbelysning med himmelsmotiv.

Några andra förändringar är att lokalerna har nya toaletter, ny reception, ett välkomnande pentry och personalutrymme och ett stort konferensrum/pentry för hybridmöten som också andra enheter kan nyttja. Alla ytskikt är nya med ljusa och behagliga färger och husets ena sida har fått nya fönster. Många fönster och ny belysning bidrar ytterligare till att lokalerna upplevs som ljusa och trevliga.

Byggprojektet har också innefattat en så kallad teknisk upprustning. Det innebär uppgradering av tekniska installationer som ny el, ventilation och avlopps- och tappvattensystem. Vid planeringen av lokalernas utformning har vi också tagit hänsyn till god tillgänglighet för både personal och patienter.

Vad innebär de nya lokalerna för verksamheten?

"Lokalerna är nu mycket välanpassade för vår verksamhet. Tidigare hade vi till exempel lyhört mellan mottagningsrummen och det är nu helt borta. Golv och tak är ljuddämpande och det har medfört ett skönt lugn för arbetsmiljön", berättar vårdenhetschef Camilla Zetterlund.

Camilla_Z.jpg
Bild: Camilla Zetterlund, vårdenhetschef för Samlad hjärtmottagning.

"Som vårdenhetschef har jag haft förmånen att vara med på hela resan från behovsanalys till färdig lokal och haft möjlighet att påverka utifrån verksamhetens behov, även när det handlar om val av konst som vi är mycket nöjda med", avslutar Camilla.

Samlad hjärtmottagning flyttade in i de nya lokalerna 24 januari 2024.

Ljushimmel.jpg
Bild: En av "ljushimlarna" som finns i det stora väntrummet.

Jessica_disk.jpg
Bild: Jessica Krantz vid receptionen i det stora väntrummet.

Samlad_hjärt_korridor.jpg
Bild: Exempel på nya ytskikt, ny belysning och fin konst i lokalerna.

Samlad_hjärt_soffa.jpg
Bild: Personalutrymme med soffgrupp och pentry.

Jessica_Camilla.jpg
Bild: Jessica Krantz, projektledare Locum och Camilla Zetterlund, vårdenhetschef vid Samlad hjärtmottagning.

Publicerad: 19 februari 2024