Tryggad vattenförsörjning och förbättrad säkerhet

Sedan början av februari är trafikljusen borta, gångbanorna öppna och biltrafiken tillbaka på den ordinarie sträckan utmed Ryggradsvägen 23-27 vid sjukhusets norra infart. Äntligen säger nog många som påverkats av den tillfälliga trafikomläggningen i området. Nu har vi en tryggare vattenförsörjning till sjukhuset och förbättrad säkerhet och tillgänglighet.

Magnus och Leif_1_230222_beskuren.jpg

Bild: Magnus Alfredsson, fastighetsförvaltare och Leif Engström, projektchef.

Vad är det vi har gjort och varför?

Vi har installerat en ny kallvattenmatning till sjukhuset för utökad driftsäkerhet och robusthet. Sjukhusets vattenförsörjning har helt enkelt blivit mer framtidssäkrad. I samband med det arbetet under marken passade vi på att även byta ut en spillvattenledning som låg förlagd tillsammans med kallvattenmatningen. Med det arbete vi gjort nu ska vi inte behöva sätta spaden i marken på många år, berättar Leif Engström, projektchef.

Förutom det som hänt under marken har vi även passat på att göra flera förbättringar över marken.  

Vilka synliga förbättringar har vi genomfört i området?

En viktig förändring är att vi har förbättrat gångstråket från Ryggradsvägen 23 upp till Kevinge Strand. Gångvägen har både blivit säkrare och mer tillgänglig. Vid eken har övergångsstället till exempel fått en ny rak utformning med bättre sikt och gående är mer skyddade än tidigare tack vare den nya refugen, säger Magnus Alfredsson fastighetsförvaltare.

En annan förbättring är att parkeringen vid Logopedkliniken har fått en ny infart direkt från Kevinge Strand i stället för som tidigare från Ryggradsvägen. Också det bidrar till ökad säkerhet med mindre biltrafik och korsande gångtrafik på samma plats, berättar David Bjerkdahl, projektledare.

Med ökad säkerhet för gående i området har vi dessutom kunnat ta bort ett antal farthinder på bilvägen.

Är det något arbete som kvarstår?

Ja vi är inte helt klara vid Kevinge Strand. Det återstår bland annat ett räcke som ska skydda gångtrafikanter på gångbanan. Något annat som kvarstår är planteringar för att få det grönt och fint i området, till exempel där den tillfälliga vägen gick och runt eken i kurvan. Eken har vi för övrigt kontrollerat att den mår bra och bör leva många år till, avslutar David.

Magnus och Leif_3_230222_beskuren.jpg
Bild: Leif Engström och Magnus Alfredsson utanför Entrévägen 27.

Hus04_230222_beskuren.jpg

Bild: Förändringar kring eken, nytt övergångsställe och nytt räcke utanför logopedkliniken är några av de förbättringar som genomförts över marken.

Publicerad: 15 februari 2023