Utegymmet är invigt!

27 oktober invigdes det efterlängtade utegymmet vid Danderyds sjukhus. Gymmet blev i år möjligt tack vare ett extra bidrag från Region Stockholm till hälsofrämjande aktiviteter för vårdens medarbetare och tack vare Locums satsning på utomhusmiljön.

Det fint belägna området mellan Edsvikens strand och DS hälsas lokaler har stationer för allsidig styrketräning och en boulebana. Men området blir tillgänglig även för de som inte vill träna. När grönskan kommer tillbaka i vår kommer det nämligen bli grönt och skönt att vistas här med möjlighet att till exempel äta lunch vid nya bänkar. Välkomna säger vi till alla medarbetare vid Danderyd sjukhus och till alla som har vägarna förbi!

Utegym_invigning_3.jpg

På invigningen deltog Christophe Pedroletti, vd Danderyds sjukhus AB, Annika Stål, Teamledare DS hälsa och Christer Wickberg, förvaltningsområdeschef på Locum. Christophe invigde utegymmet genom att klippa ett rött band som naturligtvis inte var ett vanligt rött band utan ett stretchband som går att använda som träningsredskap. Annika berättade om den långa vägen till att få ett utegym och glädjen i att det i år äntligen blev möjligt och Christer lyfte det positiva i att utveckla gymmet och utomhusmiljön tillsammans med Danderyds sjukhus AB och att detta blir en plats som många kan få glädje av. 

Utegym invigning_1.jpg
Bild: Christophe Pedroletti, vd Danderyds sjukhus AB klipper bandet och inviger utegymmet.

Utegym_invigning_2.jpg
Bild: Annika Stål, Teamledare DS hälsa, Christophe Pedroletti, vd Danderyds sjukhus AB och Christer Wickberg, förvaltningsområdeschef Locum.

Utegym_invigning_4.jpg
Bild: Efter invigningen var det så klart dags att prova utegymmet.

– Äntligen har det blivit verklighet, ett utegym som vi jobbat för i många år. Och läget direkt intill Lyftets lokaler och Edsvikens strand kunde inte ha blivit bättre. I år blev utegymmet möjligt tack vare extra pengar från Region Stockholm för satsningar på hållbara och hälsofrämjande arbetsplatser inom hälso-och sjukvården och tack vare Locums satsning på utomhusmiljön, berättar Annika Stål, Teamledare DShälsa.

  För oss är det viktigt att utveckla Hållbara vårdfastigheter. Vi arbetar för god hälsa och minskade hälsoklyftor genom att skapa hälsofrämjande samt läkande inom- och utomhusmiljöer där sjukhusen är tillgängliga för alla. Utegymmet och utveckling av utomhusmiljön kring Edsviken är ett bra exempel på detta, berättar Magnus Alfredsson, fastighetsförvaltare på Locum.

Publicerad: 27 oktober 2022